Aangezien dat al een tijd geleden is leek het mij leuk om het weer eens opnieuw te doen.
Zo is het gegaan:
Ik had een recept gevonden op het internet:
1 deel bloem, 1/2 deel zout en 1/2 deel water.
Eerst ga je de bloem en de zout mengen.
Dan langzamerhand het water toevoegen, ondertussen roeren met een lepel.
Wat ik niet gelezen had in het recept is dat je niet al het water moet gebruiken, daar wordt het deeg te klef van. Daar kwam ik dus te laat achter. Ik heb daarom nog flink wat bloem en zout toegevoegd totdat het een mooi (droog) deegje werd.
Vervolgens maak je de deeg plat op de tafel.
Daar druk je de koekjesvormpjes in.
De deeg eromheen weghalen en de 'koekjes' op een bakplaat of iets dergelijks leggen.
Toen het deeg helemaal op was heb ik met een satéprikker gaatjes geprikt in de vormpjes zodat er straks nog een lintje door kan. Dan kan je ze bijvoorbeeld ophangen in de kerstboom.
Je kan ervoor kiezen om ze 4 uur in de oven te laten harden/drogen op een lage stand of in de kamer te laten drogen. Ik heb gekozen voor het laatste omdat het al later in de avond was.
De volgende ochtend waren ze nog nat, ik heb ze daarom een keer omgedraaid zodat de onderkant ook kon drogen. Wil je ze net zoals ik in de kamer laten drogen dan heb je wel even geduld nodig! 1 1/2 dag later zijn ze nog steeds iets vochtig.
Groetjes Marchien
Geen opmerkingen:
Een reactie posten